16. 05. 2023
Deli s prijatelji

Demenca - odkrijmo jo pravočasno

Vas zanimajo najnovejši napredki pri zdravljenju Alzheimerjeve bolezni? Sodobne rešitve za spopadanje z demenco? Učinkovitost novih zdravil zanjo?

Potem lepo vabljeni v ponedeljek, 22. maja, ob 18. večerni v Mestno knjižnico Ljubljana, natančneje v Knjižnico Otona Župančiča (Kersnikova ulica 2) na zanimiv  pogovorni večer. 

Demenco bomo s pomočjo nevroznanstvenika Jurija Drea pobliže spoznali – kako jo dovolj zgodaj (pre)poznati, katera zdravila so na voljo, v kakšnih oblikah se pojavlja, kako se boriti, podaljšati čas, ko oseba še lahko skrbi zase. Predstavljena vam bodo najnovejša dognanja s področja zdravljenja Alzheimerjeve demence in širši pogled na bolezen, o katerem mogoče do sedaj niti niste razmišljali. 

V drugem delu pogovornega večera pa bomo nato prisluhnili še tenkočutni osebni izpovedi gospe Vidke Kuselj, ki se je z njo srečevala dnevno iz oči v oči. Po smrti moža se je odločila svojo zgodbo deliti tudi z drugimi – da nas opogumi in predvsem, da premagamo številne tabuje in strahove!

Vstopnine ni, vabljeni!

 

Ekipa BrainTrip